‘Alles is stro’, zei Thomas van Aquino. En man, of hij gelijk had. Als er iets voortdurend verandert, is het wel de actualiteit. Maar als je wilt lezen en kijken in wat achter me ligt, dan kan dat hier. (Dit overzicht wordt momenteel opgebouwd, het is dus niet compleet. Maar we komen er wel).

Hoe werkt het?

SCHRIJVEN

Voor uitgeverij Adveniat ben ik eindredacteur van het magazine Klooster! Een prachtige taak, die nog extra leuk is omdat ik ook zelf mag schrijven: een interview en de rubriek Levenslessen uit het klooster.

In Dominicanenklooster Huissen coördineer ik zaken die met de invoering van het Jaarthema te maken hebben. Overleg met de mensen in Huissen, sprekers van buiten, nadenken over de vele mogelijkheden die er zijn als het over zoiets als een ‘jaarthema’ gaat – plannen maken en lijnen uitzetten.

 

De interiori domo – een klein Middeleeuws juweel in het Latijn. Onder de titel Thuis, Inkeer en de vorming van het geweten werd het recent uitgegeven door uitgeverij Damon in Eindhoven, in de reeks Middeleeuwse Monastieke Teksten. Voor mijn bijdrage aan deze vertaling is een fijn neologisme bedacht: versprankelen. Ik heb wat áf zitten versprankelen. Zacht trots op het eindresultaat.

 

 

 

RETRAITES

Met Marcus Belle is er altijd wel een retraite in voorbereiding, zie elders op deze site. Ons aanbod bevat retraite Neem de Afslag, Leergang Van Kracht tot Kracht en nog veel meer fijns! Lees er alles over op de website van Heb Het Hart.

 

IN DE MEDIA

 

Een gesprek op televisie, met Annemiek Schrijver, voor De Verwondering van KRO-NCRV. De uitzending was op 15 november 2020. Uitzending gemist? Kijk hier terug (even door de reclame heenbijten).

 

 

Bij KRO-NCRV ben ik wat ze daar ‘beschouwer’ noemen, in het radioprogramma Zin in Weekend op NPO Radio 5. Bij toerbeurt, in duo’s, steeds met iemand anders, maar vaak met theoloog des twitterlands Alain Verheij. Altijd lachen.

 

In gesprek met Ina Brouwer van RTV Oost. Uitzending 20 december 2020. Superdatum.

 

Referenties

Referenties-
Samenwerken?
arrow-right arrow-down arrow-left facebook twitter linkedin cross