Als er iets voortdurend verandert, is het wel de actualiteit. Toen ik aan deze zin begon, was de wereld anders dan nu. En ik ook. Sta daar gerust bij stil, terwijl je hier door mijn werk bladert, leest, kijkt, luistert. Alles is stro.

Hoe werkt het?

SCHRIJVEN

Voor uitgeverij Adveniat ben ik eindredacteur van het magazine Klooster! Een prachtige taak, die nog extra leuk is omdat ik in elke editie ook enkele artikelen kan schrijven; een interview, een ABC over het thema en de rubriek Levenslessen uit het klooster.

 

De interiori domo – een klein Middeleeuws juweel in het Latijn. Onder de titel Thuis, Inkeer en de vorming van het geweten werd het recent uitgegeven door uitgeverij Damon in Eindhoven, in de reeks Middeleeuwse Monastieke Teksten. Voor mijn bijdrage aan deze vertaling is een fijn neologisme bedacht: versprankelen. Ik heb wat áf zitten versprankelen. Zacht trots op het eindresultaat.

 

In opdracht van de zusters Karmelietessen van het Heilig Hart van Jezus ben ik de autobiografie van hun stichteres aan het vertalen uit het Duits, of misschien moet ik zeggen: hertalen. Het boek werd rond 1880 geschreven en werd al in vele talen vertaald. Ook in het Nederlands, maar het Nederlands verandert voortdurend en het verhaal mocht weer verstaanbaar gemaakt worden voor mensen van deze tijd. Heerlijke klus, zonder haast. ‘Het gaat zoals het gaat’, zeggen de zusters dan.

 

 

 

RETRAITES

Met Marcus Belle is er altijd wel een retraite in voorbereiding, zie elders op deze site. Ons aanbod bevat retraite Neem de Afslag en retraite Over de Jabbok. Een derde programma is nu in ontwikkeling. Lees er alles over op de website van Heb Het Hart.

 

IN DE MEDIA

 

Een gesprek op televisie, met Annemiek Schrijver, voor De Verwondering van KRO-NCRV. De uitzending was op 15 november 2020. Uitzending gemist? Kijk hier terug (even door de reclame heenbijten).

 

 

Bij KRO-NCRV ben ik wat ze daar ‘beschouwer’ noemen, in het radioprogramma Zin in Weekend op NPO Radio 5. Bij toerbeurt, in duo’s, steeds met iemand anders, maar vaak met theoloog des twitterlands Alain Verheij. Altijd lachen.

 

In gesprek met Ina Brouwer van RTV Oost. Uitzending 20 december 2020. Superdatum.

 

Referenties

Referenties-
Samenwerken?
arrow-right arrow-down arrow-left facebook twitter linkedin cross