Stel, er is tekst. Maar het moet beter. Scherper. Overzichtelijker. En oh ja, graag zonder fouten. Dan is het tijd voor iemand die er even twijfelloos doorheen loopt en de juiste ingrepen toepast.

Hoe werkt het?

Redigeren

Teksten die al geschreven zijn moeten vaak aangepast worden, om ze beter leesbaar te maken. Goed redigeren gaat verder dan de d’s en t’s op de goede plek zetten. Het vraagt inzicht in doelgroep en opdrachtgever en visie op tekst. Het kan zijn dat er hele alinea’s uitmoeten om een tekst begrijpelijk te krijgen, andere keren is het alleen een kwestie van verfijnen. En tja, soms moet alles op de schop. Maar wat er ook gebeuren moet, goed redactiewerk doet de oorspronkelijke auteur recht: die herkent in

het eindresultaat zijn eigen tekst, maar dan in gepolijste vorm. Ik werk voor uitgeverijen, bedrijven en overheden, non-profitorganisaties en religieuze instellingen. Maar ook wie in zijn eentje thuis zit te worstelen met een tekst, met een boek dat alsmaar niet wil lukken of met het geboortekaartje (spoed!)(stress!)(nu!) kan bellen. In overleg kunnen we altijd kijken op welke manier ik je kan helpen.

Referenties

Referenties

De oorspronkelijke versie van mijn boek had voornamelijk iets weg van een wetenschappelijk traktaat wat helemaal niet uitnodigend was voor de mogelijke lezer. Maria van Mierlo heeft dan deze oorspronkelijke teksten bewerkt waarbij zij de inhoud volledig respecteerde maar waarbij zij ook zeer omzichtig de diepere laag naar voren bracht namelijk deze van het persoonlijk getuigenis. Zij was persoonlijk betrokken bij haar werk, dat niet tegenstaande verreikende professionaliteit ook haar hart beroert.

Nu een tweede boek m.b.t. Edith Stein gepland is, hoop ik van ganser harte dat ook nu Maria Van Mierlo zal helpen om niet alleen haar vergaande professionaliteit in te zetten maar ook haar hart en ziel.

– Dr. Ilse Kerremans-
Samenwerken?
arrow-right arrow-down arrow-left facebook twitter linkedin cross