Een adventsmeditatie: Tekenen zien en ontvangen

Lees verder

In Jesaja 7 krijgt koning Achaz een aanbod: ‘Vraag maar om een teken’. Hij slaat het af. Hij wil geen teken. Nu is het makkelijk om hem daarom te veroordelen. Veel spannender is het om te kijken hoe het met de ’tekens’ in je eigen leven staat. Durf je die te zien? Nee wacht – zíe je ze überhaupt? Daarover gaat deze mediatie.

Opname: Misha Beliën
Meditatieve shots: Videobedrijf Jumping Jackdaw, Lidewij Meijer
Muziek: Da pacem domine en Spenta Mainyu – Arvo Pärt / Estonian Philharmonic Chamber Choir, Paul Hillier

Hoe volg je deze meditatie?

Zorg dat je minstens anderhalf uur vrij hebt. Neem plaats, ergens in je huis, op een plek waar je rustig en ongezien even kunt zitten. Voor je de video start neem je eerst een minuut of wat om je plek met aandacht in te richten. (Het kan zijn dat je eerst even een reclame moet verdragen.)

De tekst

Jesaja 7: 10 – 14 Ook dit liet de Heer door Jesaja tegen Achaz zeggen: ‘Vraag God om een teken, uit de diepte daar beneden of uit de hoogte daarboven.’ Maar Achaz antwoordde: ‘Dat doe ik niet, ik stel de Heer niet op de proef.’ Daarop zei de profeet: ‘Luister, huis van David! Is het niet genoeg om mensen dwars te zitten, moet u nu ook God nog tergen? Daarom geeft de Heer zelf een teken aan u: Zie de jonge vrouw is zwanger, en zal een zoon ter wereld brengen, en u zult hem de naam Immanuël geven.

Om de video te starten klik je hier

arrow-right arrow-down arrow-left facebook twitter linkedin cross