Om te horen wat er in je leeft, moet je het stil maken.
En leeg.
Daar help ik je bij.

Hoe werkt het?

Wat is geestelijke begeleiding?

Geestelijke begeleiding is erop gericht om je te helpen luisteren naar je diepste stem, naar de wijsheid die in je hart verborgen ligt. Het is heel makkelijk om eraan voorbij te leven, er niet op te letten en om gewoon maar te doen wat ‘normaal’ gevonden wordt. Te leven zoals je denkt dat je moet leven. Omdat het je zo geleerd is misschien.

Maar die wijze stem in een mens, die heel zachtjes spreekt, die ís er wel, of je er nu naar luistert of niet. En hoe langer je er niet naar luistert, hoe ongelukkiger en harder je wordt. Leven in overeenstemming met de weg van je hart vraagt moed en overgave. Maar eerst moet er iets in jezelf wakker worden – een verlangen naar een ander, beter, liefdevoller leven.

Mijn geestelijke begeleiding geeft je de ruimte om de stappen te zetten die nodig zijn om dichterbij de zachtheid in jou te komen. En in die zachtheid ligt je ware kracht.

Tijdens geestelijke begeleiding ontdek je zelf wat jou te doen staat op de weg die voor je ligt. Het maakt niet uit uit welke traditie je komt – elke mens verlangt naar geluk en vrede in het leven. Mijn manier van begeleiden is geschikt voor iedereen die dit verstaat.

Wanneer zijn de retraites?

Onder de knop Retraites vind je mijn aanbod voor 2023. Ik hoop je ergens tegen te komen!

 

Welke soorten van begeleiding zijn er?

Ik begeleid mensen op verschillende manieren.

  • Privé geestelijke begeleiding

Een 1:1-setting bij mij op de bank. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek kan er al zoveel aan de orde komen, dat je al genoeg geholpen bent. Maar soms is een traject gewenst van meerdere sessies, van ongeveer anderhalf uur. Kopje koffie of thee erbij en in de beslotenheid van een kleine ruimte heb ik alle tijd voor je.

Je kunt me mailen of bellen om hierover meer informatie te krijgen. De sessies duren ongeveer anderhalf uur, met als uurtarief € 95,00. Als je na het eerste gesprek niet tevreden bent krijg je je geld terug. Beter gezegd: dan stuur ik geen factuur. Mijn begeleiding kan niet uit overheidsfondsen of verzekeringsgelden vergoed worden, omdat ik niet ben aangesloten bij een beroepsvereniging.

  • Coaching

Je kunt ook kiezen voor coaching. In een coachtraject gaan we uit van een concrete vraag van jouw kant. Die vraagt gaat over gedrag van jezelf waar je last van hebt, maar waar je niet mee kunt stoppen. Je zit er zo aan vast, dat het lijkt alsof het echt bij je hoort. Dat kan variëren van ‘Ik ben nu eenmaal zo verlegen, let maar niet op mij’ tot ‘Ja, ik ben nu eenmaal zo extravert, laat mij het maar doen.’ Dat soort dingen.

Ik ben NOBCO-geaccrediteerd Professioneel Coach.

  • Individuele retraite in Klooster Huissen

Op verzoek van Klooster Huissen begeleid ik meerdere programma’s van het klooster. Aanmelding hiervoor gaat via de site van Klooster Huissen. Kosten worden bepaald door Huissen en zijn inkomensafhankelijk. Bij dit programma is één persoonlijk gesprek inbegrepen.

  • Meerdaagse retraite Neem de Afslag

Retraite Neem de Afslag wordt jaarlijks ongeveer drie keer aangeboden in Huissen, en is ontwikkeld door Heb Het Hart. Je leest alles over dit bijzondere programma op de site van Heb Het Hart. Aanmelding verloopt via de site van Klooster Huissen. Kosten worden bepaald door Huissen en zijn inkomensafhankelijk.

  • Retraite Brieven aan Benedictus

Tijdens retraite Brieven aan Benedictus ga je schrijvenderwijs aan de slag met ergernissen die in jou leven. Dit vanuit de gedachte: ‘dat waar je je aan ergert, zegt meer over jou dan over dat waar je je aan ergert.’ Tot in het klooster leeft de gedachte dat je het meest te leren hebt van de meest irritante medemensen. Kosten worden bepaald door Huissen en zijn inkomensafhankelijk. Bij dit programma is één persoonlijk gesprek inbegrepen. Zie Brieven aan Benedictus

Deze – en alle andere programma’s die ik begeleid – vind je op de site van Heb Het Hart

Zakelijke info

Ik volgde een interne opleiding tot geestelijk begeleider/magister in Abdij Sion te Diepenveen. Binnen de Cisterciënzergroep Sion leidde ik de nieuwe leden op, de ‘novicen’; ik begeleidde ze tien jaar lang in hun spirituele vorming. Daarnaast ben ik gecertificeerd Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen & Integriteit, opgeleid bij Van Oss & Partners te ‘s-Hertogenbosch. Als Vertrouwenspersoon ben ik verbonden geweest aan de katholieke kerken van Salland, het Meester Geertshuis in Deventer, het Geert Groote Huis in Deventer en Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. In Klooster Huissen begeleid ik meerdere programma’s, gericht op persoonlijke ontwikkeling.

 

 

Referenties

Referenties

Zeer tevreden over Maria. Recht op haar doel af op een aardige en kalme manier, met toch wel gezag!!

Scherp, zuiver, kalm – Ze sloot mooi aan op mijn proces en zette haar vragen in korte tijd op scherp. Inspirerend.

Maria van Mierlo is helder, authentiek, kracht en biedt veiligheid.

Maria is een sensitieve, eerlijke, ernstige én goedlachse begeleider. Werkend en levend vanuit een diep gevoelde spiritualiteit en respect voor de ander. Ze heeft geen moeite om zich zowel krachtig als kwetsbaar op te stellen. Dat maakt het veilig om ‘de diepte in te gaan’ en echt op innerlijk onderzoek te gaan.

Maria heeft een consequente focus: bouwen aan liefde, liefde tussen mensen en Gods liefde.

Maria raakt de juiste snaar, zowel qua inhoud als qua vorm. Je merkt bij haar de monastieke inspiratie: niet meer woorden en vorm dan nodig zijn om effectief en ‘zielvol’ te communiceren. – Ton Zondervan-
Samenwerken?
arrow-right arrow-down arrow-left facebook twitter linkedin cross