Om te horen wat er in je leeft, moet je het stil maken.
En leeg.
Daar help ik je bij.

Hoe werkt het?

Geestelijke begeleiding is erop gericht om je te helpen luisteren naar je diepste stem, naar de wijsheid die in je hart verborgen ligt. Het is heel makkelijk om aan eraan voorbij te leven, er niet op te letten en om gewoon maar te doen wat ‘normaal’ gevonden wordt. Te leven zoals je denkt dat je moet leven. Omdat het je zo geleerd is misschien.

Maar die wijze stem in een mens, die heel zachtjes spreekt, die ís er wel, of je er nu naar luistert of niet. En hoe langer je er niet naar luistert, hoe ongelukkiger en harder je wordt. Leven in overeenstemming met het verlangen van je hart vraagt moed en overgave. Maar eerst moet er een verlangen in jezelf wakker worden – een verlangen naar een ander, beter, liefdevoller leven.

Mijn geestelijke begeleiding geeft je de ruimte om de stappen te zetten die nodig zijn om dichterbij de zachtheid in jou te komen. En in die zachtheid ligt je ware kracht.

Tijdens geestelijke begeleiding ontdek je zelf wat jou te doen staat op de weg die voor je ligt. Het maakt niet uit uit welke traditie je komt – elke mens verlangt naar geluk en vrede in het leven. Mijn manier van begeleiden is geschikt voor iedereen die dit verstaat.

Doorverwijzen
Als blijkt dat je met ernstige vragen of problemen worstelt, dan kan ik je indien nodig doorverwijzen naar een psycholoog.

Ik ben Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen & Integriteit voor de Heilige Lebuinusparochie, het Meester Geertshuis, het Geert Groote Huis en klooster Nieuw Sion.

 

Opleiding
Geestelijk begeleider/magister, intern bij abdij Sion te Diepenveen
Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit, bij Van Oss te ‘s-Hertogenbosch

Referenties

Referenties

Maria is een sensitieve, eerlijke, ernstige én goedlachse begeleider. Werkend en levend vanuit een diep gevoelde spiritualiteit en respect voor de ander. Ze heeft geen moeite om zich zowel krachtig als kwetsbaar op te stellen. Dat maakt het veilig om ‘de diepte in te gaan’ en echt op innerlijk onderzoek te gaan.

Maria heeft een consequente focus: bouwen aan liefde, liefde tussen mensen en Gods liefde.

Maria raakt de juiste snaar, zowel qua inhoud als qua vorm. Je merkt bij haar de monastieke inspiratie: niet meer woorden en vorm dan nodig zijn om effectief en ‘zielvol’ te communiceren. – Ton Zondervan-
Samenwerken?
arrow-right arrow-down arrow-left facebook twitter linkedin cross